Henk Mak van Dijk in Tong Tong Trail Indisch Statenkwartier, zondag 7 juni

Tong Tong Trail Indisch Statenkwartier

Ontmoet in intieme setting Yvonne Keuls, Wieteke van Dort, Henk Mak van Dijk, Vilan van de Loo, Bea Berens-Sleebos en de kleindochter van de Nederlands-Indische schrijfster Maria Dermoût, mw. De Bruyn-Ouboter, tijdens de Tong Tong Trail Indisch Statenkwartier. In de huizen van het Statenkwartier brengen zij met hun (persoonlijke) verhalen de Indische geschiedenis van deze wijk in Den Haag tot leven.

Tijdens de Tong Tong Trail Indisch Statenkwartier wandelt een gids met u langs Indische historische plekken in het Statenkwartier. U bent te gast in enkele huizen om naar het verhaal van de sprekers/artiesten te luisteren.

Indische klassieke muziek

Pianist Henk Mak van Dijk vertelt u meer over Constant van de Wall, een Indisch componist bij uitstek, die op Frankenslag 388 en in de Van Aerssenstraat heeft gewoond. U zult horen dat zijn composities een echte mix van west en oost zijn.

Klikken voor opties

Constant van de Wall in Den Haag, 1904

Wieteke van Dort en Yvonne Keuls

Wieteke van Dort en Yvonne Keuls halen samen herinneringen op aan de tijd dat zij zich na hun vertrek uit hun geboorteland in het Statenkwartier vestigden met hun familie. Zo heeft Yvonne Keuls bijvoorbeeld in Pension Louise gewoond.

Tehuis voor bedienden

Vilan van de Loo biedt u een inkijkje in het leven van de bewoners van Persinggahan, een tehuis voor bedienden, baboes (=kindermeisje) en kokkies van verlofgangers uit Nederlands-Indië. En dat zelfs op het adres waar het tehuis vroeger gevestigd was!

Culinair

In Toko Poetri Ajoe, Van Boetzelaerlaan 134, is er aandacht voor Indische culinaire verhalen van de grande dame van de Indische keuken, Bea Berens-Sleebos.

Deze Tong Tong Trail is een samenwerking van de Tong Tong Fair en het Statenkwartier in het kader van het 100-jarig bestaan van deze Haagse wijk.

Programma

  • Datum: zondag 7 juni 2015
  • Startlocatie: Couveehuis, Frankenslag 139 (hoek Prins Mauritslaan), Den Haag
  • Aanvang: 11.00 uur
  • Einde: ± 14.30 uur
  • Kosten: € 15,- p.p.
  • Reserveren verplicht: reserveringen@tongtong.nl

Bekijk ook de andere programma’s in Den Haag! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s