Concert in Muzee Scheveningen, 3 november

Heleen Kuiper (viool) en Henk Mak van Dijk (piano) spelen op 3 november (2013)  sonates van Mozart en Poulenc in Muzee Scheveningen. Aanvang 12.00.

Mozart en zijn invloed om de componisten na hem is het thema van de najaarsserie 2013 van de kamermuziekserie ’MUZIEK IN MUZEE’. De concertreeks ’Muziek in Muzee’, die wordt georganiseerd door violiste en artistiek leider Heleen Kuiper, heeft inmiddels een uitstekende reputatie opgebouwd. Gerenommeerde musici en een uitgekiende programmering zorgen voor een divers en enthousiast publiek.

Op zondag 22 september om 12.00 uur start het vijfde seizoen van ’Muziek in Muzee’ met een concert door The Hague String Quartet. De musici zullen strijkkwartetten uitvoeren van Mozart en Beethoven.  De uitvoerenden zijn Paul Eggen en Heleen Kuiper, viool; Emlyn Stam, altviool en Caecilia van Hoof, cello. Het talent van Mozart blijft, ook eeuwen later, verbazen en fascineren. In Muzee Scheveningen staat dit najaar in drie concerten Mozarts mooiste kamermuziek geprogrammeerd, gecombineerd met werken van componisten die door Mozart werden geïnspireerd.

De data van de drie concerten zijn:

22 september: strijkkwartetten

3 november: Heleen Kuiper en Henk Mak van Dijk, sonates voor viool en piano (Mozart en Poulenc)

15 december: kwintetten voor klarinet en strijkers.

De toegangsprijs bedraagt €14 voor volwassenen en €7 voor kinderen tot en met 12 jaar (inclusief museumbezoek en consumptie). De abonnementsprijs voor de najaarsserie bedraagt € 35 voor volwassenen en € 17,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Ooievaarspashouders krijgen 50% korting. Programma 22 september: Mozart, strijkkwartet in G, KV 387 & Beethoven, strijkkwartet in Bes, opus 18 nr.6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s