‘A little bit in love’, Nieuwjaarsconcert 3 januari 1200, in Podium Vocale, Den Haag, Wendy Roobol en Henk Mak van Dijk

wendy 2

Zondag 3 januari – A little bit in love!

Nieuwjaars concert, 12:00 – 13:00 uur

Wendy Roobol, sopraan, en  Henk Mak van Dijk, piano

PROGRAMMA

Unexpected Song      A.L. Webber

A little bit in love      L. Bernstein

A Chloris                     R. Hahn

Lydia                           G. Fauré

Romance                    Cl. Debussy

La Barcheta                R. Hahn

La Puerto del vino, piano solo            Cl. Debussy

Feux d’artifice, piano solo                  Cl. Debussy

Als Luise die Briefe Ihres Ungetreuer Liebhabers verbrannte W.A. Mozart

Habanera                      G. Bizet

Ch’io mi scordi di te, KV 505 W.A. Mozart

De sopraan Wendy Roobol studeerde zang bij Sasja Hunnego en Rita Dams aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en voorts aan De Nieuwe Opera Academie. Haar huidige coach is Jard van Nes. Zij volgde masterclasses bij diverse vocalisten van naam en was in 2009 laureaat bij de Nationale Vocalisten presentatie.

Wendy is een veelzijdige zangeres. Haar stem leent zich voor een breed opera- en oratoriumrepertoire. Zo zong zij dragende operarollen bij diverse gezelschappen. Bijzondere faam verkreeg zij in de cyclus Purcell on Stage van Barokopera Amsterdam onder regie van David Prins tijdens succesvolle tournees in Nederland en Frankrijk, onder meer het Zondagochtendconcert in het Concertgebouw. Bij Opera Minora richt ze zich ook op improvisatie-opera. Als concert-zangeres was zij te horen in de bekende grote oratoria en in minder bekende werken van tal van zowel oudere als jongere componisten, met ensembles als het Residentieorkest en het Nederlands Bach Ensemble. Zij soleerde onder Jaap van Zweden, Reinbert de Leeuw en vele andere meesters.

Kamermuziek neemt een speciale plek in binnen Wendys carrière. Zij vormt een duo met Elly van Munster (luit en theorbe), dat ook versterkt met Frédérique Chauvet (historische dwarsfluiten), onder de naam Purcell Trio zeventiende-eeuws theatermuziek brengt. Met pianiste Eke Simons en alt-mezzo Carina Vinke brengt ze als Trio Sirènes opera-aria’s en -duetten in theatrale context. Verder houdt zij zich bezig met het zingen uit het klassieke liedrepertoire en werkt daarbij samen met diverse ensembles en pianisten, zoals met Henk Mak van Dijk. Wendy is te horen op diverse CD- en radio-opnames, o.m. in een Nederlandse versie van Die Zauberflöte van Mozart (Brilliant Classics) en een live concertregistratie-CD van filmmuziek van Ennio Morricone, gespeeld door het Metropole Orkest.

 

Advertisements