De oostenwind op het Tong Tong festival, zaterdag 7 juni 18:00

Morgenmiddag op de Tong Tong Fair Den Haag, 18:00

Angin Timur (De oostenwind) Indische poëzie; Indische teksten; Indische muziek Tong Tong Festival Den Haag, zaterdag 7 juni, 18:00 uur.Image

ASTRID SERIESE (zang, voordracht) en HENK MAK VAN DIJK (piano)

In het najaar van 2013 ontwikkelden zangeres Astrid Seriese en pianist Henk Mak van Dijk in Den Haag Angin timur, een programma waarin muziek en literatuur uit het voormalige Nederlands-Indië centraal staan. Hun selectie leidde tot een verrassende blend van onbekende en bekende Indische klassiekers: Indische piano composities van Paul Seelig en Constant van de Wall, Maleische pantun, krontjong klassiekers, teksten van Indische schrijvers als Multatuli, Hans van de Wall, Tjalie Robinson, gedichten van Vincent Mahieu, Han Resink en Noto Soeroto, naast liederen van Astrid zelf.

De zang van Astrid Seriese kenmerkt zich door een krachtige eenheid van tekst en zang, of het nu gaat om een klassieke blues, een Tom Waits song, een lied van Louis Andriessen, of – zoals in Angin timur – een Indische pantun. Verder kan men in Angin timur genieten van Astrids kleurrijke en beeldende voordrachten van Indische literatuur en poëzie.

Henk Mak van Dijk is een veelzijdig pianist die houdt van maximale kleur en klank in zijn spel. Hij herontdekte de schoonheid van klassieke muziek uit Nederlands-Indië en maakte deze weer zichtbaar middels recitals, lezingen, tentoonstellingen, boeken en CD’s. In Angin timur speelt hij liederen en pianostukken uit de Indische klassieke muziek.

Met het programma De oostenwind willen Astrid en Henk een lans breken voor Indische  kunst: fascinerende kunst op het snijvlak van twee culturen, die van oost en west.

Voor meer informatie over de uitvoerenden:

http://www.astridseriese.com

makvandijk.wordpress.com

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s