Mozart en Poulenc in Muzee Scheveningen, zondag 3 november 12.00, door Heleen Kuiper, viool en Henk Mak van Dijk, piano

Najaarsserie 2013 | www.muzeescheveningen.nl

Muziek in Muzee presenteert Mozart & More!
Op 3 november vindt er een verrassend veelzijdig concert plaats in Muzee Scheveningen in de serie ‘Muziek in Muzee’. Het overkoepelende thema van de najaarsserie 2013 is: Mozart en zijn invloed op andere componisten.
Wederom heeft artistiek leider Heleen Kuiper een gevarieerd en feestelijk programma samengesteld voor het komende concert. Samen met pianist Henk Mak van Dijk voert ze een van Mozarts mooiste sonates voor viool en piano uit. Daarnaast spelen ze ook een bijzonder originele compositie van Francis Poulenc. De musici openen het concert met een Divertimento van Mozart, gevolgd door de door André Rieu beroemd geworden tweede Wals van Shostakovich.
Medewerking bij deze opening wordt verleend door leerlingen van de International Violin Class The Hague. Deze vioolklas bestaat uit een mix van Haagse en ‘expat’-kinderen. Net zoals de meeste van deze vioolleerlingen van Heleen Kuiper woonde ook Mozart in zijn jeugd een poosje in Den Haag.
Programma 3 november 12.00 uur
Mozart: Divertimento in F, KV 138: Allegro Shostakovich: 2e Wals Mozart: Sonate in Bes, KV 454 Poulenc: Sonate
Toegangsprijs inclusief museumbezoek en consumptie: volwassenen €14 en kinderen t/m 12 jaar €7 Ooievaarspashouders krijgen 50% korting
Reserveringen: tel. 070 350 08 30

Muziek in Muzee najaar 2013
De klassieke kamermuziekserie ”Muziek in Muzee” start in september haar vijfde seizoen. De concertreeks wordt georganiseerd door violiste en artistiek leider Heleen Kuiper in samenwerking met Muzee Scheveningen. Inmiddels heeft deze serie een uitstekende reputatie opgebouwd. Gerenommeerde musici en een uitgekiende programmering zorgen voor een…
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s